Van de voorzitter | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de voorzitter

Vorige week, 8 september, brachten we 15 groene groeiers in contact met financiers; vertegenwoordigers van banken, venture capitalists, ontwikkelingsmaatschappijen en overheidsfondsen. De groene groeiers waren met zorg geselecteerd door onze matchmaker Jolanda van Schaick en zij presenteerden kansrijke innovaties op het gebied van stikstofreductie, energietransitie en circulariteit. De producten waren niet alleen technologische hoogstandjes, maar ook geschikt om op een economische rendabele manier in de markt te zetten. Je kunt je voorstellen dat de financiers hier wel oren naar hadden. Er zijn veel vervolgafspraken gemaakt.

De financieringstafels zijn een van de pijlers onder de core business van het netwerk Groene Groeiers, namelijk matchmaking gericht op het opschalen van duurzame start ups en scale ups. Houd de agenda in de gaten, want we zijn na dit succes van plan vaker financieringstafels te organiseren.

Maar matchmaking beperkt zich natuurlijk niet tot wat het team van de Groene Groeiers organiseert. Ik wil jullie van harte aanbevelen meer gebruik te maken van de besloten community groenegroeiers.nl. Zet daar je uitdagingen en oplossingen neer, vul je profiel aan zodat andere groene groeiers een beter beeld krijgen van wat jouw bedrijf doet. En zoek contact met elkaar! Het aantal leden groeit gestaag. Kijk eens of de groene groeiers die zich recent hebben aangesloten interessant voor je zijn.

Een impressie van de financieringstafels op 8 september geeft deze video (circa 2 min.). De bijeenkomst vond plaats bij de Common Grounds in Amersfoort. Wij bedanken dit bedrijf dat zijn oude manege beschikbaar stelde. Commmon Grounds is een prachtige locatie waar je tegenwoordig ook kunt kamperen.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.