Tool: financiering voor jouw circulaire onderneming | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool: financiering voor jouw circulaire onderneming

Ben je als Groene Groeier op zoek naar financiering voor je circulaire onderneming? Het Versnellingshuis helpt je hier graag verder bij. 

Groene Groeiers zijn afhankelijk van financiering voor het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten. Daarom is het van belang om te begrijpen hoe een financieringsbeslissing wordt genomen en welke soorten financieringen er beschikbaar zijn. 

Drie types financiering
In het algemeen is financiering beschikbaar in de vorm van deelnemingen, leningen of publieke financiering. Het juiste type financiering hangt af van omstandigheden zoals het type circulair businessmodel en de ontwikkelingsfase van de organisatie. Via deze link vind je meer uitleg over de verschillende types financiering, wanneer deze toepasbaar zijn en in welke procedure ze worden toegekend.

De juiste financiering voor de juiste situatie
Elk circulair businessmodel kent zijn eigen risicoprofiel. Dat vraagt om verschillende vormen van kapitaal. Vooral jonge en snelgroeiende bedrijven zijn afhankelijk van externe financiering. Veel duurzame ondernemingen creĆ«ren waarde, maar dit moet wel duidelijk naar voren komen in de aanvraag van financiering. 

Meer lezen over hoe je je circulaire businessmodel aantrekkelijker maakt? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.