Groene groeiers met oplossingen voor stikstofvraagstuk blij met plan van aanpak | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene groeiers met oplossingen voor stikstofvraagstuk blij met plan van aanpak

Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, LTO Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland  hebben een voorstel gedaan voor een aanpak die de vermindering van de uitstoot van stikstof stevig versnelt, de natuur versterkt, boeren toekomst biedt en die weer ruimte schept voor nieuwe economische ontwikkelingen. 

De nieuwe aanpak vraagt financiĆ«le ondersteuning van met name boeren voor innovatie, natuur-inclusieve landbouw, agrarisch natuurbeheer, bijvoorbeeld vrijwillige verplaatsing naar toekomstbestendige locaties of vrijwillig stoppen. Ook het herstel en de versterking van de natuur vraagt om meer middelen dan tot nog toe is voorzien. 

De organisaties vragen de politiek mee te doen en de aanpak verder uit te werken. Ook adviseren ze het demissionaire kabinet het plan voor te leggen aan de Raad van State en het Planbureau voor de Leefomgeving. Lees hier meer.

Op 3 december presenteerden groene groeiers onder leiding van voorzitter Yousef Yousef 14 matches voor de oplossing van het stikstofvraagstuk aan Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW en Hellen van Dongen, directeur-generaal stikstof. Deze 14 matches werden als voorbeeld gesteld voor de koppeling van 45 innovaties aan vijf stikstofuitdagingen. Meer informatie over de stikstofoplossingen? Zie deze video (5min).

Voor alle stikstofreductie-innovaties van de groene groeiers, klik hier. 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.