Groene groeier Triboo lanceert Bee in balance | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

Groene groeier Triboo lanceert Bee in balance

Bijna de helft van de ongewervelde bestuivers, zoals bijen en vlinders, is met uitsterven bedreigd in Europa en Noord-Amerika. Dat betekent dat een op de drie happen van het voedsel dat we eten riskeert te verdwijnen. 40 procent van de 20.000 onderzochte soorten bijen, vlinders, wespen, hommels en andere ongewervelde bestuivers staat op het punt uit te sterven. Groene groeier Marc van der Heijden wil hier verandering in brengen en heeft daarom Bee in Balance gelanceerd.

Met Bee in Balance worden bedreigde bijen en andere bestuivers op dezelfde professionele manier gehuisvest als mensen. Van der Heijden: "Om mensen in organisaties succesvol te laten floreren wordt alles wat hiervoor nodig is gefaciliteerd, zoals huisvesting, een gezonde werkomgeving, vers fruit, koffie, thee en de juiste inrichting. Als het gaat over de huisvesting van bestuivende insecten die essentieel zijn voor ons voortbestaan is dit een heel ander verhaal. Doordat bedrijven worden gehuisvest met weinig oog voor de behoefte van hen, veranderen veel natuurlijke leefgebieden in industrieterreinen of betonnen jungles waar leven voor de bestuivende insecten nauwelijks mogelijk is.  

Dit is bijzonder als je er over nadenkt wat wij te danken hebben aan het werk dat deze bestuivers onbetaald voor ons verrichten. Het wordt tijd dat we weer oog gaan krijgen voor de bestuivende insecten en de waarde gaan beseffen die zij hebben voor ons en onze maatschappij. Het is belangrijk dat we ons als bedrijven massaal gaan inzetten om er voor te zorgen dat zij net als wij kunnen floreren. Het wordt tijd dat we de door ons toegeĆ«igende ruimte weer gaan delen en permanente natuurlijke leefruimte in gaan richten om er voor te zorgen dat onze belangrijkste bondgenoten, de bestuivers, niet verdwijnen. Help actief mee bij het herstel van de bedreigde bijenpopulaties in Nederland. Laat aan iedereen zien dat je betrokken bent. Verander je bedrijfsterrein, dak, gevel of tuin in een florerende oase die zorgt voor een autonome habitat voor onze waardevolle vrienden, de bestuivers."  

Bee in Balance biedt de mogelijkheid om als groene groeier iets tastbaars en blijvends terug te geven aan de omgeving en maatschappij. Ook helpt Bee in Balance om je duurzame verhaal zichtbaar te maken voor medewerkers en klanten zodat deze investering ook weer terugverdiend kan worden.

Wil je als groene groeier ook bijdragen met je bedrijventerrein? Zie deze link.
Meer lezen? Zie deze link.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.