The Green Quest: geen prijs voor groene groeiers, wel in de finale | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

The Green Quest: geen prijs voor groene groeiers, wel in de finale

Afgelopen maandag was de prijsuitreiking van The Green Quest, een competitie tussen jonge innovatieve bedrijven met producten en diensten die klimaatverandering tegengaan en/of bijdragen aan een circulaire economie. Tot de 31 finalisten van dit seizoen behoorden de groene groeiers Noria, Hedgehog en Biobound. Zij wonnen geen award, maar de zware selectie op basis van ‘The 10 Principles of the UN Global Compact’ is al een dik compliment waard.

Prijsuitreiking The Green Quest -> video (2,5 minuut)

Oud-premier Jan Peter Balkenende, voorzitter DSGC, reikte de publieksprijs uit aan Green Eco Furnace van MOVI Charcoal Furnaces.
Voorafgaande aan de radio-uitzending hield hij een lezing waarin hij het belang van samenwerking tussen groene startups en scale ups en grotere, geconsolideerde bedrijven onderstreepte. De activiteiten van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers noemde hij expliciet als goed voorbeeld. Zijn toespraak vind je onderaan dit artikel.

De livestream van de gehele uitzending kun je terugkijken op YouTube.  

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.