Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

'Krekelburgers zijn erg lekker'

In de radio-uitzending november vorig jaar raakte bedrijfscateraar Sodexo onder de indruk van de producten van de Krekerij. Ze spraken af verdere samenwerking te verkennen. Op vrijdag 24 juni vertellen Ilse Marsman, manager Corporate Social Responsibility van Sodexo  en Jasmijn de Vries,  Cricket & Quality Propagator van De Krekerij over de resultaten van die verkenning. Zij hebben een proeverij voor de koks van Sodexo georganiseerd en ook die vinden de krekelburgers en -balletjes heerlijk. Ze zijn een uitstekende vervanger van vlees, voedzaam en eiwitrijk, vol vitamine B12. Bovendien is de impact op het milieu in vergelijking met vlees te verwaarlozen. Sodexo wil de krekelproducten opnemen in zijn assortiment en verwerken in gerechten.

Projectenfestival
Marsman en De Vries doen hun verhaal tijdens een mini-matchmakingbijeenkomst van de Groene Groeiers tijdens het projectenfestival van VNO-NCW en MKB Nederland. Dit festival is georganiseerd ter gelegenheid van de heropening van de verbouwde Malietoren, het ondernemershuis van de werkgeversorganisaties in Den Haag, door koning Willem Alexander. De projecten waarin ondernemers zich inzetten voor maatschappelijke problemen worden gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de overheid, brancheorganisaties en kennisinstellingen. Groene groeiers laten zien hoe zij bijdragen aan energietransitie, circulaire productie en biodiversiteit.

Video over de projecten Brede Welvaart van VNO-NCW en MKB Nederland

Matches
In de Malietoren beheert Sodexo het bedrijfsrestaurant op de begane grond. Als tijdens de bijeenkomst Sodexo-medewerkers de krekelburgers uitdelen om te proeven, regent het enthousiaste opmerkingen. Directeur Leo de Boer van VNO/MKB, verantwoordelijk voor de verbouwing van de Malietoren, vindt ze erg lekker en belooft ze te bestellen als hapje voor een grote borrel die na de zomer in de Malietoren wordt georganiseerd. De directeur van de FNLI (Levensmiddelenindustrie) en van een zorginstelling willen met de De Krekerij verder praten over samenwerking.

De Bouw
Na de mini matchmaking voedsel volgt die voor de bouw. Robert Koolen, directeur Duurzame Ontwikkeling bij Heijmans en Leen Schipper, directeur-eigenaar van Mobile Stroom vinden elkaar in het reduceren van CO2 en stikstof. De mobiele stroomapparaten van Schipper kunnen de bouwplaats van Heijmans klimaatneutraal maken. Beiden hebben nog wel een boodschap aan de overheid: zorg voor een level playing field en stel duurzaamheidseisen bij de aanbesteding.

 

'Krekelburgers zijn erg lekker'