24 sept. Workshop Groene Groeiers op SDG Action Day | VNO NCW Groene Groeiers Overslaan en naar de inhoud gaan

24 sept. Workshop Groene Groeiers op SDG Action Day

Wanneer: 24 september
Waar: Online
Tijd: 14.45 -16.15 uur

Praktisch naar win-win voor SDG's en mkb
Heb je een jong, innovatief bedrijf en ben je actief in de weer met circulaire economie, energietransitie of biodiversiteit? Ben je daarnaast ambitieus, wil je groeien en internationaal grenzen verleggen? Dan is deze workshop iets voor jou. Met de SDG’s als richtsnoer van handelen, krijg je tips en tricks om de hindernissen te nemen die je bij opschaling van je bedrijf tegenkomt. Succesvolle ondernemers vertellen uit eigen ervaring hoe je soepeltjes groter kan worden. Op een interactieve, originele manier word je enthousiast gemaakt om ervaringen uit te wisselen.

Tussen de discussies door gaan drie sprekers dieper in op de uitdagingen van het groter groeien.
Yousef Yousef, directeur-grootaandeelhouder van LG Sonic en voorzitter van het netwerk Groene Groeiers, spreekt uit eigen ervaring. Zijn bedrijf, dat onder meer milieuvriendelijke apparaten bouwt voor de zuivering van oppervlaktewater, startte in 2003 in Zoetermeer en heeft inmiddels vestigingen in Amerika en Verenigde Arabische Emiraten. Die uitbreiding ging niet zonder slag of stoot. Yousef weet exact hoe je valkuilen bijtijds kunt zien en ontwijken.

Rob Peelen, manager bij Social Finance NL, adviseert ondernemers bij het meten, financieren en vergroten van hun maatschappelijke impact. Hij wijst je de weg naar opschaling met praktische tips en contacten.   

Mark Intven, manager doorbraakprojecten van VNO-NCW en MKB NL, zal de moonshot-projecten van het Versnellingshuis presenteren. Deze grote projecten, waarin overheid en het grote bedrijfsleven investeren, zorgen voor de transitie naar een circulaire economie in een gehele keten. Voorbeelden zijn textiel, matrassen en chemische recycling. Bedrijven, groot en klein, werken in deze projecten samen. Wellicht kun je met jouw bedrijf aansluiting vinden en op die manier doorgroeien.

 

Aanmelden

24 Sep 2021

aanmelden

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, duurzame innovaties en online evenementen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.